söndag 29 augusti 2010

En dag på landet tillsammans med ett svin.....

I helgen var en av oss på sin brors bröllop strax utanför Göteborg!
På grillen hamnade 38 kilo vildsvin, skjuten av den kockens, brors, numera frus pappa. Man ser ju ungefär var skottet tog....
Svinet åkte på grillen vid ungefär halv-nio på morgonen & tranchades upp vid halv sex på kvällen!! Perfekt!! nästan..... läggen & en av bogarna fick efter "grovstyckning" en snabb-vända till på grillen.
När man är van med termometrar, spisar & ugnar som kan hålla en hyfsat exakt & konstant temperatur så var en del av sporten att med ved hålla en jämn, inte för hög & inte för låg temperatur under 9 timmar, för att sista halvtimmen gasa på ordentligt & glaza upp ytan. Man kan säga att det är rätt stor kontrast mot att arbeta med vår Cirkulator.... Men samtidigt känns det otroligt "äkta" att laga mat på detta vis, om än lite rökigt, regnigt, kladdigt & kanske inte alltid bästa arbetsställningen.

Så gräv ett stort hål i gräsmattan, fyll på med ved, köp en hel gris, grilla & bjud över ett hyfsat stort gäng att äta med, denna gris räckte med marginal till ca 50 personer!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar