måndag 11 oktober 2010

Ölinköp...

I torsdags förra veckan åkte en av kockarna till bolaget i Gränby centrum och gjorde slut på lite pengar å på en del av lagret på systemet.

Vid en koll på eftermiddagen så fanns det 18 flaskor av 1622, Cantillon kvar på Gränby centrums sytembolag, när en av kockarna kom dit fanns det bara 17!!! Nån hann före och tog 1 flaska!! Tjuv.... Hur som helst så köptes hela lagret som fanns i Uppsala. Fördelningen mellan oss kockar blev 15 stycken till en av oss, 2 stycken till den som handlade och 0 till var och en av de andra kockarna... rättvis & bra fördelning!!

Ingen av oss har dock vågat prova dem ännu, vi väntar in "rätt" tillfälle.... och eftersom det inte släpps nya förrens nästa år så blir man lite snål på att dricka dom. Dessutom så är dom lika bra eller bättre ett par år framåt i tiden, även fast det på Cantillons hemsida står att dom rekommenderar att det dricks inom 1 år. Men cynisk som man är så tror ju vi att dom säger så för att man skall ha druckit upp denna års Kriek lagom tills nästa släpps, så man köper flera...

För att brygga ett 650 litersfat med Cantillon Kriek så används 150 kg!! körsbär & 500 liter Lambic, rätt många körsbär det... enligt vikttabell 2001 från Livsmedelsverket så väger 1 körsbär ca 7 gram... det blir alltså i runda slängar 21 428,57 stycken körsbär per fat... Se Cantillon Kriek för mer info....

Vi återkommer med utlåtande av Krieken så snart någon av oss vågat öppna en flaska... och när man öppnar den så behövs både en kapsylöppnare & en vinöppnare, lite udda kanske... men originellt! Observera korken nedan med tappningsåret inskrivet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar